• 340 g tempé
• 3 el plantaardige olie
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 el verse gember, geraspt
• 75 ml hoisinsaus
• 1 tl sesamolie
• 1 el sesamzaad, geroosterd
• 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
Snijd de tempé in blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de tempé rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit een wok op middelhoog vuur, voeg de resterende olie samen met de knoflook en gember toe en bak 20 tot 30 seconden, tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de gebakken tempé en hoisinsaus toe en roerbak 3 minuten. Schep in een kom, besprenkel met de sesamolie en bestrooi met het geroosterde sesamzaad en de lente-ui.