Bij de Japanse keuken denkt men al snel aan tonijn, vlees van het Wagyu-rund, yakitori en sushi met zalm of andere vis. Tim Anderson, dé kenner van de Japanse keuken, laat zien dat de Japanse keuken in de basis veel plantaardige gerechten kent en dat vegetarische recepten makkelijk te transformeren zijn naar plantaardig door één of twee ingrediënten te vervangen. Ontdek de veelzijdigheid van de veganistische Japanse keuken met Vegan JapanEasy: een bord bomvol umami!
Begin bij de basis en leg een goede voorraadkast aan en maak zelf veganistische Japanse mayonaise. Gebruik essentiële smaakmakers als paddenstoelen, miso, dashi, tofu en meer voor de overheerlijkste lichte snacks, ramen, noedel- en rijstgerechten. Maak gyoza met een vulling van kimchi en tofu of van paddenstoelen met bamboescheuten. Serveer ramen met dashi, groenten, paddenstoelen en gebakken tofu of maak je eigen Japanse pickles. Proost met een mojito van sake met watermeloen en geniet van de veganistische Japanse keuken.
Tim Anderson heeft zulke smaakvolle gerechten dat je nooit het gevoel zal hebben iets te missen!
Bol.com leesmagazine
‘Vegan JapanEasy’ staat vol met lekkere, eenvoudige recepten. Als ik het kan, kan iedereen het. En het boek ziet er geweldig uit.
André Stikkers, boekhandel Adr. Heinen - in Volkskrant
Gelukkig geen vlees- of visvervangers, maar recepten die van zichzelf veganistisch zijn, met een schitterende kaft en speelde tekeningen binnen.
NRC