voor de chocolademelk
350 ml volle melk
150 g melkchocolade
2 el amaretto
voor de meringue
20 g water
65 g kristalsuiker
25 g eiwit (ongeveer 1,5 ei)
benodigdheden
thermometer, spuitzak, gasbrander
Maak de meringue. Zet een steelpan met het water en de kristalsuiker op laag vuur en laat het koken tot 114°C. Begin met het kloppen van de eiwitten met een handmixer op de hoogste snelheid terwijl je het suikerwater door laat koken. Giet het, zodra het een temperatuur van 121°C heeft bereikt, langzaam bij de eiwitten. Meet dit met een thermometer. Laat de handmixer op middelhoge snelheid draaien. Zodra je al het suikerwater erbij gegoten hebt zet je de handmixer weer op de hoogste stand. Blijf kloppen tot het eiwit helemaal stijf en afgekoeld is.
Verwarm de melk tot deze net aan de kook komt. Verdeel ondertussen de chocolade en amaretto over twee koppen. Giet de warme melk erover en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
Doe de meringue in een spuitzak en spuit flinke pieken op de chocolademelk. Brand de meringue af met de gasbrander.