2 el neutrale koolzaadolie
400 g kippendijfilet, in dobbelstenen
1 gele ui, in reepjes
1 blik kokosroom van 400 ml
800 ml water
75 ml vissaus
8 limoenblaadjes
3 stengels citroengras, gekneusd
1½ el palmsuiker of ruwe rietsuiker
4 porties rijstnoedels
1-4 Thaise pepertjes, in ringetjes
100 g champignons, in vieren
sap van 2 limoenen
4 eieren, zachtgekookt
partjes limoen
1. Verhit de olie in een braadpan en bruin de stukken kip en de ui een paar minuten op matig vuur.
2. Voeg de kokosroom, 800 ml water, vissaus, limoenblaadjes, het citroengras en de suiker toe.
3. Laat alles ongeveer 20 minuten zachtjes inkoken.
4. Kook de rijstnoedels in een aparte pan volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze snel af met koud water.
5. Doe de pepers en champignons in de soep en laat ze de laatste 5 minuten mee sudderen. Breng op smaak met limoensap. Voeg eventueel meer vissaus toe voor extra zout.
6. Serveer de soep met rijstnoedels, zachtgekookte eieren en partjes limoen.