Madeleines uit ‘Van de vegan bakker’
ISBN:
9789461432544
Prijs:
€ 22,50
Voor ca. 24 madeleines
Voorbereiding:
20
minuten
Bereiding:
20
minuten
Moeilijkheid:
Madeleines, de luchtige cakejes met een zacht buikje. Met behulp van sojamelk en kokosolie bak je die geheel plantaardig. Lekker met een frisse touch van geraspte citroenschil. We delen het recept uit ‘Van de vegan bakker’ met je.
Ingredïenten

180 g sojamelk
145 g fijne kristalsuiker
200 g tarwebloem (T45)
45 g aardappelzetmeel
14 g bakpoeder
20 g amandelmeel
2 g zout
50 g kokosolie, gesmolten
55 g druivenpitolie
5 g vanille-extract
20 g geraspte schil van een onbespoten citroen

Bereiding

1. Meng de sojamelk en fijne kristalsuiker tot de suiker volledig is opgelost.

2. Zeef in een kom de tarwebloem, het aardappelzetmeel, bakpoeder, amandelmeel en zout.

3. Meng de kokosolie, druivenpitolie, gezoete sojamelk en het vanille-extract en voeg hier de gezeefde droge ingrediënten en citroenschil aan toe. Meng goed.

4. Verhit de oven tot 230 °C (heteluchtoven). Vet een madeleinevorm in en schep het beslag in een spuitzak. Vul de madeleinevormpjes tot twee derde met het beslag. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. De madeleines zijn gaar als ze mooi goudbruin zijn.