No items found.
Vegarabia
Auteur:
Greg Malouf
Auteur:
Lucy Malouf
ISBN:
9789461431240
Pagina's:
272
Prijs:
€ 32,50
Verschijningsdatum:
1
August
2015

Vegarabia is hét kookboek van het duo Greg en Lucy Malouf, inmiddels al jaren bekend als de experts van de moderne keuken van het Midden-Oosten. Met Vegarabia laten zij zien dat deze keuken, met al z’n specerijen en kruiden, zich prima leent voor louter vegetarische recepten: een waar feest op het bord.

De rijkdom van de Midden-Oosterse vegetarische keuken zie je terug in gerechten als langzaam gegaarde aubergines met een saffraan-limoencrème of borlottibonen met tomaat en een granaatappeldressing. Van ontbijt tot en met dessert kook je verrukkelijk vegetarisch. Bovendien geeft Vegarabia praktische menuplanners: voortaan draai je je hand niet meer om voor een vegetarisch barbecuefestijn, een uitgebreide zondagslunch, een overvloedig en feestelijk vijfgangen-diner of diverse snacks bij een cocktailparty. Kortom, Vegarabia mag op de kookboekenplank van de liefhebber van de Midden- Oosterse keuken niet ontbreken.

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten

Deeghapjes met geitenkaas uit ‘Vegarabia’

Deze heerlijke ‘sigaren’ uit Vegarabia zijn een perfecte snack voor Oud & Nieuw. De combinatie van geitenkaas en dragon is tongstrelend lekker. Vast een fijne oudejaarsavond en een gelukkig nieuwjaar! Greg & Lucy Malouf: ‘Deze deeghapjes staan ook bekend als ‘sigaren’ en zijn bijna altijd onderdeel van een Midden-Oosterse mezzeselectie. Je kunt ze maken van filodeeg, maar met loempiavellen gaat het ook prima en bovendien zijn deze beter geschikt om te frituren. We doen dragon in de vulling, wat een heerlijke anijssmaak toevoegt die goed samengaat met de geitenkaas. Experimenteer gerust met zachte kaas en verse kruiden naar smaak.‘
LEES MEER

Recept uit dit boek

Deeghapjes met geitenkaas uit ‘Vegarabia’

Deze heerlijke ‘sigaren’ uit Vegarabia zijn een perfecte snack voor Oud & Nieuw. De combinatie van geitenkaas en dragon is tongstrelend lekker. Vast een fijne oudejaarsavond en een gelukkig nieuwjaar! Greg & Lucy Malouf: ‘Deze deeghapjes staan ook bekend als ‘sigaren’ en zijn bijna altijd onderdeel van een Midden-Oosterse mezzeselectie. Je kunt ze maken van filodeeg, maar met loempiavellen gaat het ook prima en bovendien zijn deze beter geschikt om te frituren. We doen dragon in de vulling, wat een heerlijke anijssmaak toevoegt die goed samengaat met de geitenkaas. Experimenteer gerust met zachte kaas en verse kruiden naar smaak.‘
LEES MEER

Recept uit dit boek

Vegetarische fritto misto in een saffraan-gistbeslag uit ‘Vegarabia’

Geloof ons: deze vegetarische fritto misto in een saffraan-gistbeslag wil je bij de vrijdagmiddagborrel serveren. Extra lekker in combinatie met een pittige saus, aioli en zelfs met wat honing en zout. Klik op de link in bio voor het recept. Houd er rekening mee dat het beslag een paar uur van tevoren moet worden gemaakt, maar maximaal 12 uur kan blijven staan, waardoor de smaken zich ontwikkelen. Er zijn geen hoeveelheden van de groenten vermeld, want dit kun je prima zelf bepalen, afhankelijk van wat er in de koelkast ligt.
LEES MEER

Gerelateerd nieuws

No items found.