Deze tofusalade met noten en kruiden is simpel én snel om te maken! In 15 minuten heb je een heerlijk (bij)gerecht op tafel. Murota serveert de salade op een bedje van heel warme rijst. Eet smakelijk!
• 20 g mix van sesamzaad, walnoten en hazelnoten
• 400 g zijdetofu (silken tofu)
Saus
• 4 sprieten bieslook
• 4 takjes koriander
• 2 el sojasaus
• 1 el ongeraffineerde suiker (zoals palmsuiker of kokosbloesemsuiker)
• 1 el geroosterde sesamolie
Gebakken knoflook en olie om in te bakken
• 3 el frituurolie
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
Hak de wal- en hazelnoten grof en meng ze door het sesamzaad. Hak het bieslook en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de korianderblaadjes apart als garnering.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
Doe de olie en de plakjes knoflook in een kleine koekenpan en zet die op laag vuur. Bak de knoflook goudgeel, schep de plakjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd de olie apart.
Laat de tofu goed uitlekken en leg hem in een grote kom. Verdeel er achtereenvolgens de kruiden, saus en knoflookolie, de notenmix, het korianderblad en de knoflookchips over en serveer het gerecht meteen.
TIP
Zijdetofu raakt zijn vocht snel kwijt. Als je dit gerecht te lang van tevoren maakt, zal de saus verdund worden met het tofuvocht. Bereid het dan ook vlak voor het opdienen! Ik serveer het op een bedje van heel warme rijst.