• 300 g noedels
• 2 el neutrale olie
• 4 lente-uien, in dunne ringetjes (houd 1 el achter ter garnering)
• 2 knoflooktenen, in dunne plakjes
• snuf zout
• 1 el gochujangpasta (toko)
• 1 el pindakaas (of amandelpasta, of tahin)
• 1 el lichte misopasta
• 1 l groentebouillon
• 1 paksoi, grofgesneden
• 250 g paddenstoelen naar keuze (bijvoorbeeld shiitakes, beukenzwammen, cantharellen), in hapklare stukken
• scheutje sojasaus
Extra nodig
• wok
• aluminiumfolie (optioneel)
• garde
Van die dagen. Je hebt geen tijd voor niks niet. Koken moet, anders ga je wéér junk bestellen bij de snackbar. Geef jezelf een kwartier en flans deze fantastische noedelsoep in elkaar.
Voelt goed, smaakt goed, alles goed.
Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel onder de koude kraan. Zet weg tot gebruik.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een ruime pan en fruit hierin de lente-ui met de helft van de knoflook en een snuf zout. Voeg de gochujangpasta, pindakaas en misopasta toe met een klein scheutje van de bouillon om er een glad sausje van te kunnen maken. Schenk dan de rest van de bouillon in de pan. Breng aan de kook en verlaag de warmtebron. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit de rest van de olie in een wok of koekenpan en fruit hierin de rest van de knoflook kort aan. Voeg de paksoi en de paddenstoelen toe en bak zo’n 3 minuten op hoge temperatuur.
Voeg op het laatst een scheutje sojasaus toe, haal van de warmtebron. Verdeel de noedels over twee kommen, net als de paksoi en de paddenstoelen. Schenk de bouillon over de noedels en garneer met de achtergehouden lente-ui.