Maïs-jalapeñopannenkoekjes uit ‘Eat Vegan’
ISBN:
9789461431707
Prijs:
€ 27,50
Voor 4 tot 6 personen
Voorbereiding:
60
minuten
Bereiding:
60
minuten
Moeilijkheid:
Dit pannenkoekrecept uit ‘Eat Vegan‘ is de perfecte combinatie van hartig, zoet en pittig! Maïs-jalapeñopannenkoekjes Auteurs Shannon & Mo: “Er wordt beweerd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, en daar willen we best in meegaan, mits het ontbijt bestaat uit deze maïspannenkoekjes. Eet ze gerust wanneer je maar wilt.”
Ingredïenten

150 g tarwebloem
75 g fijn polenta (maïsgries)
2 el fijne kristalsuiker
2 tl no egg-poeder (eivervanger)
1 tl bakpoeder
½ tl zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
zout
375 ml sojamelk
1 el citroensap
3 el gesmolten plantaardige margarine, plus een paar klontjes om te serveren
100 g maïskorrels, vers of diepvries
½–1 jalapeñopeper, fijngehakt (gebruik de hele peper als je van lekker pittig houdt!), plus wat extra ringetjes, ter garnering
olijfolie
ahornsiroop, om te serveren
kokosspek (optioneel, online verkrijgbaar)

Bereiding

Meng de tarwebloem, polenta, no egg-poeder, bakpoeder, zuiveringszout en een snuf zout in grote kom goed door.

Doe de sojamelk, citroensap en gesmolten margarine in een andere kom of mengbeker en roer het mengsel even door. Zet het 1 minuut opzij, zodat het dikker wordt.

Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet het sojamelkmengsel erin. Klop het geheel tot een glad beslag. Spatel de maïskorrels en de jalapeñopeper erdoor.

Laat het beslag het liefst 30 minuten staan.

Verhit een grote koekenpan op halfhoog vuur en vet hem in met olie. Giet wat beslag in de pan – maak het pannenkoekje zo groot als je wilt. Bak het tot er luchtbelletjes aan het oppervlak verschijnen. Keer de pannenkoek en bak het nog 1 minuut of tot de onderkant goudgeel is. Herhaal dit met de rest van het beslag.

Serveer de pannenkoekjes met ahornsiroop en een klontje margarine en garneer ze met wat ringetjes jalapeñopeper. Bestrooi ze eventueel met wat kokosspek, als je het op de kop hebt kunnen tikken. Zo serveren wij ze ook!

Fotografie: Benn Wood, Nicole Reed, Callum Preston, Bonnie Savage, Nicole Goodwin