labneh, tomaat, komkommer en za’atar uit ‘Moro thuis’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432933
Prijs:
€ 27,50
Voor 4 personen
Voorbereiding:
minuten
Bereiding:
minuten
Moeilijkheid:
‘Moro thuis’ van Sam & Sam Clark ligt vanaf vandaag in de boekhandel! Naast salades, groenten en eenpansgerechten staan de hoofdstukken onder meer in het teken van vis, vlees en eieren en zuivel. Dit recept voor labneh, tomaat, komkommer en za’atar is een van onze favorieten en heerlijk met platbrood of pita!
Ingredïenten

• 150 g roomkaas
• 500 g Griekse yoghurt
• 1 komkommer, geschild, in plakjes van 5 mm
• 12 cherrytomaten, in vieren
• 1 hand Kalamata olijven, zonder pit
• 2 el fijngesneden muntblaadjes
• sap van ½ citroen
• 2 el za’atar, door 4 el extra vergine olijfolie geroerd
• 2 – 4 platbroden of pita’s, opgewarmd
• zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Maak de labneh: roer de roomkaas en Griekse yoghurt door elkaar. Breng op smaak met zeezout en verdeel de labneh over een groot plat bord.

Schep de komkommer, cherrytomaten, olijven, munt, het citroensap enzeezout en zwarte peper door elkaar, schep het komkommermengsel op de labneh en sprenkel de za’atarolie erover.

Serveer met warme platbroden of pita’s.