• 80 g radijsjes
• 700 ml dashi (kombu-dashi is een goede keus en maakt de soep vegan)
• 5 el ponzu
• 30 g glasmie of sōmen, in stukjes gebroken
• zout, naar smaak
• een handvol bieslook, in stukjes van 1 cm
Met ‘JapanEasy Bowls & Bento’ biedt Tim Anderson eenvoudige Japanse gerechten voor elk moment van de dag. Dit recept voor heldere soep met radijs, dunne mie en ponzu geeft een heerlijk ‘voorproefje’ van het boek!
Snijd de radijsjes doormidden en dan in halvemaantjes van ongeveer 3 mm dik.
Doe de radijsjes en dashi in een pan en breng de dashi op hoog vuur aan de kook. Laat de soep ongeveer 4 minuten pruttelen tot de radijsjes doorschijnend en iets zachter zijn.
Voeg de ponzu en glasmie toe en laat de soep nog eens 4 minuten zachtjes opstaan tot de glasmie opgezwollen is en de radijsjes zacht zijn. Proef en breng eventueel op smaak met zout.
Garneer met het bieslook. Je kunt de soep warm of gekoeld serveren en maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren.