• 350 g noedels
• 150 g wortel, julienne
• 1 puntpaprika, julienne
• 2 lente-uien, julienne
• 100 g rodekool, julienne
• 2 el limoensap
• 4 tl sesamolie
• 70 ml neutrale olie
• 2 tl pindakaas
• 2 tl sojasaus
• 1 tl ahornsiroop
• 1 el sesamzaadjes, geroosterd
• 75 g pinda’s, geroosterd
• 1 kleine handvol verse koriander, fijngehakt, ter garnering
extra nodig:
• garde
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze daarna goed met koud water. Laat ze uitlekken.
Meng de noedels met de wortel, paprika, lente-ui en rodekool.
Doe het limoensap, de sesamolie, neutrale olie, pindakaas, sojasaus en de ahornsiroop bij elkaar in een kom. Mix goed met een garde. Voeg de sesamzaadjes toe en meng opnieuw*.
Meng ongeveer de helft van de limoen-sesamvinaigrette door de noedelsalade.
Serveer direct als lauwwarme salade, of later als koude salade. Hak de pinda’s vlak voor het serveren grof en verdeel ze over de salade. Garneer met koriander en geef de rest van de vinaigrette erbij.
* Als je bang bent dat je te weinig van deze oppeppende dressing hebt, maak je gewoon met hetzelfde gemak een dubbele hoeveelheid. Eventuele restjes kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren.