Broccolicurry uit ‘The Curry Guy Veggie’
Auteur(s):
ISBN:
9789461432278
Prijs:
€22,50
Voor 4 personen
Voorbereiding:
15
minuten
Bereiding:
15
minuten
Moeilijkheid:
Deze broccolicurry uit ‘The Curry Guy Veggie’ wordt in India ook vaak met bloemkool gegeten. Dat is qua smaak ook erg lekker, maar Dan Toombs raadt tóch broccoli aan, al is het alleen al vanwege de presentatie.
Ingredïenten

500 g broccoli, in roosjes
3 el ghee of kokosolie
2,5 cm gemberwortel, fijngeraspt
70 g geraspte kokos
3 el geroosterd sesamzaad
70 g geroosterde pindaʼs
1 tl chilipoeder
1 tl kurkumapoeder
1 ui, fijngesneden
2 groene chilipepers, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 tomaten, grofgehakt
1 blik kokosmelk à 400 ml
zout en versgemalen zwarte peper
½ tl garam masala
rijst, puriʼs of chapatiʼs, voor erbij

Bereiding

Verhit wat water en stoom hierin de broccoliroosjes in ongeveer 3 minuten beetgaar. Je moet met een vork in de zijkant van de roosjes kunnen prikken, maar je moet nog wel weerstand voelen. Zet apart.

Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en voeg de ghee of de kokosolie toe. Roer de gemberwortel, de kokos, 2 eetlepels van het sesamzaad, de pindaʼs, het chilipoeder en het kurkumapoeder met een spatel door de hete ghee of olie en bak al roerend 3 minuten.

Roer de ui en de chilipepers erdoor en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht en glazig is en bruin begint te worden.

Voeg de knoflook toe en roer goed door. Voeg, zodra het aroma van de knoflook vrijkomt, de tomatenblokjes toe, gevolgd door de voorgekookte broccoli en de kokosmelk. Verwarm de broccoli, maar zorg ervoor dat de broccoli niet slap wordt.

Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de garam masala en de rest van het sesamzaad. Serveer direct met rijst, puriʼs of chapatiʼs.