No items found.
Sous-vide
Auteur:
Bas Robben
ISBN:
9789461432230
Pagina's:
280
Prijs:
€ 32,50
Verschijningsdatum:
27
November
2019

Sous-vide is het vacuüm garen van ingrediënten in een waterbad op een lage en constante temperatuur en levert perfect gegaard vlees, vis, groenten en meer op. Met dit boek leer je de fijne kneepjes en ontdek je de talloze mogelijkheden van sous-vide koken. Waarom kun je een kip niet in z’n geheel sous-vide garen, maar wél sappige bouten en filets serveren? Bas Robben laat aan de hand van 85 recepten zien dat sous-vide koken een fantastische manier is om voedsel nog malser en smaakvoller te bereiden.

Met duidelijke aanwijzingen over hoe lang en op welke temperatuur onderdelen van diverse vleessoorten, vis, groenten en eieren tot perfectie worden gegaard. Van miso-kippendijen met spek, lamsbout met oregano-muntsalsa en dillezalm met citroensaus tot sous-vide gegaarde bieten en wortels, gepocheerde eieren, mandarijncustard en vlierbloesem-citroenwodka. Met zowel basis- als gevorderde recepten, is dit hét ultieme handboek voor de hobbykok.

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten

Dillezalm met citroensaus uit ‘Sous-vide’

Het lekkerste stuk vis om sous-vide te garen is, met voorsprong, de zalmfilet. Er zijn namelijk verschillende structuren die je kunt bereiken en ze zijn allemaal lekker. Zalmfilet heeft van zichzelf al vet genoeg voor een lekkere smaak. Een droge pekel werkt goed om de vis wat steviger en volledig op smaak te krijgen. De dille en shiso in dit recept geven de zalm in de zak een extra parfum. Lekker!
LEES MEER

Recept uit dit boek

Dillezalm met citroensaus uit ‘Sous-vide’

Het lekkerste stuk vis om sous-vide te garen is, met voorsprong, de zalmfilet. Er zijn namelijk verschillende structuren die je kunt bereiken en ze zijn allemaal lekker. Zalmfilet heeft van zichzelf al vet genoeg voor een lekkere smaak. Een droge pekel werkt goed om de vis wat steviger en volledig op smaak te krijgen. De dille en shiso in dit recept geven de zalm in de zak een extra parfum. Lekker!
LEES MEER

Recept uit dit boek

Baharat-lamsrack met peterseliesalade en citroentahini uit ‘Sous-vide’

Het lamsrack komt uit de rug van het lam. Het magere vlees zit vast aan de ribben en heeft een laagje vet. Door dat vet en het bot krijgt het vlees een heerlijke smaak. Lamsrack wordt ook wel verkocht als lamscarré. Vraag je slager om de botjes te ‘frenchen’, dat betekent dat ze worden schoongekrabd met een mes. Lamsrack is een vrij kostbaar stukje vlees, dus het is heel slim om het sous-vide te garen. Zo weet je zeker dat het vlees mooi rosé blijft.
LEES MEER

Gerelateerd nieuws

No items found.