Wie aan Francis Kuijk denkt, denkt aan de Indische keuken of aan Heel Holland Bakt. Manis verenigt beide en is het ultieme bakboek vol met zoete Indische lekkernijen. Na Basisboek Indonesisch en Bersama dompelt Francis je onder in feestelijke taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en desserts.
Naast de overbekende spekkoek, die uiteraard ook in Manis (in drie smaakvarianten) niet mag ontbreken, biedt de Indische keuken zoveel meer aan zoete zaligheden en lekkere snacks. Maak winko babat, een koek van kleefrijstmeel met een knapperige bovenkant en een zachte onderkant of pandan-zoenen. Serveer pai susu, overheerlijke custardtaartjes met gecondenseerde melk of trakteer je gasten op een bika ambon cheesecake.
Stap voor stap legt Francis je de technieken uit en geeft goede informatie over specifieke ingrediënten en apparatuur. Met Manis heb je een bijzonder bakboek in handen en schotel je jezelf, je vrienden en familie bijzondere taarten, koekjes, cakes en snacks voor.