Met Een ode aan groenten (voorjaar 2021) gaf Alice Zaslavsky haar visitekaartje af, en wat voor een! Het plezier spatte er van af en dat is nou precies waar het allemaal om draait in haar keuken. In Het plezier van écht goed koken laat Alice je zien hoe je elke dag, of het nou een hectische werkdag of een luie zaterdag is, met (basis)kennis en ervaring en het toepassen van de juiste technieken, geweldig eten op tafel kunt zetten.
In zes originele hoofstukken, van ‘uit de losse pols’, ‘ontspannen koken in het weekend’ tot en met ‘make-over van restjes’ en ‘serieus zalige zoetigheden’ heb je een masterclass in handen om niet alleen het plezier achter het fornuis te ervaren maar ook om je kennis omtrent smaakcombinaties en technieken te verbeteren. Daarnaast krijg je ook nog allerhande tips & trucs en bonusrecepten mee.
Maak in een handomdraai een venkel & citrussalade met een rokerige dressing van lente-ui en krijg meteen de tip mee hoe je deze salade in een winterse variant op tafel kunt zetten. Of serveer een Indiase curry van aardappel en palak (spinazie) en krijg tijdens het bereiden de shortcuts en mogelijke toevoegingen mee om de maaltijd te verrijken. Met Het plezier van écht goed koken levert Alice Zaslavsky wederom een spektakelstuk af.
Het soort boek waar iedereen van kan genieten. Ontzettend leuk, informatief en het maakt me gewoon aan het lachen. Plezier is het goede woord.
Yotam Ottolenghi
Dit is precies het boek dat je nodig hebt om je te leren zelfverzekerd en gelukkig te zijn in de keuken. Net als de auteur is het een bruisend genot!
Nigella Lawson
Gul, origineel en het geeft je zelfvertrouwen – alsof je je eigen cheerleader in de keuken hebt.
Anna Jones
Alhoewel de dagen lekker lang zijn, de zon schijnt en we ons tegoed doen aan aan alles wat de zomer te bieden heeft, hebben we ook alweer een heerlijke...