No items found.
Bayrut
Auteur:
Hisham Assaad
ISBN:
9789461433046
Pagina's:
224
Prijs:
€ 29,95
Verschijningsdatum:
3
October
2023

De Libanese keuken staat bekend als een van de meest verfijnde keukens van de Arabische wereld met invloeden van o.a. de Perzen, Koerden en Armeniërs. Gelegen aan de Middellandse Zee is Libanon, zowel op religieus als op etnisch gebied, buitengewoon divers en dat zie je terug in de keuken. Hisham Asaad, inwoner van Beiroet − en o.a. culinair gids van deze kosmopolitische stad − neemt je mee naar zijn keuken.

Maak kennis met typisch street food als pasteitjes gevuld met spinazie of pittige Armeense worstjes. Serveer een uitgebreide maaltijd met diverse gerechten als sayyadiye, een pilav met vis, of een stoofpotje van linzen & pasta geserveerd met granaatappelmelasse, koriander & citroen. Maak ingelegde raapjes en biet, rucolasalade met tijm, rode ui & sumac of koolrolletjes gevuld met rijst.

Van brunch tot en met Libanese (zoete) gerechtjes bij de thee en desserts als pudding met karwij of pannenkoekjes gevuld met ashta (een gezoet roomkaasmengsel). Leer basisgerechten maken als labneh en maak je eigen za’atar. Met Bayrut krijg je de kneepjes van de Libanese keuken onder de knie en verras je je familie en vrienden met overheerlijke gerechten uit deze verfijnde keuken.

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten

Spinaziepasteitjes (‘fatayer sbenekh’) uit ‘Bayrut’

Er zijn eindeloos veel verschillende soorten Libanese pasteitjes. Hisham Assaad kiest als vulling voor spinazie en voegt hier sumak en olijfolie aan toe, waardoor de milde spinazie een zure kick krijgt. Geniet ervan!
LEES MEER

Recept uit dit boek

Spinaziepasteitjes (‘fatayer sbenekh’) uit ‘Bayrut’

Er zijn eindeloos veel verschillende soorten Libanese pasteitjes. Hisham Assaad kiest als vulling voor spinazie en voegt hier sumak en olijfolie aan toe, waardoor de milde spinazie een zure kick krijgt. Geniet ervan!
LEES MEER

Gerelateerd nieuws

Bekijk nu onze najaarsbrochure 2023!

Hoewel de zomer meteorologisch gezien nog moet beginnen, verheugen wij ons stiekem alweer op het najaar… Met trots presenteren we hierbij 7 nieuwe titels die...

lees meer