Havermoutwafel met zomerfruit uit California Dreamin’
No items found.
Auteur(s):
No items found.
Voor 4 personen
Voorbereiding:
50
minuten
Bereiding:
50
minuten
Moeilijkheid:
Deze knapperige wafel met een smeuïge havermoutpap als vulling biedt een boeiend contrast in de mond. Een lekker zomers ontbijtje en bovendien glutenvrij!
Ingredïenten

95 g quinoa
85 g gesneden havermout of bulgur van haver
1 tl zout
120 g haverbloem
4 tl bakpoeder
2 tl gemberpoeder
4 grote eieren, gesplitst
400 ml ongezoete kokosmelk uit blik
60 ml ahornsiroop, plus extra om te serveren (optioneel)
60 g gesmolten en afgekoelde boter, plus een beetje om in te vetten

Voor de garnering:
160 ml kokosroom
in plakjes gesneden zomers fruit, geroosterd zwart sesamzaad, geroosterde hazelnoten

Bereiding

Rooster de quinoa op middelhoog vuur 3 tot 5 minuten in een kleine steelpan, tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de havermout of bulgur, 350 ml water en het zout toe, dek de pan af en laat
15 minuten sudderen. Schep alles op een groot bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor tot 110 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de haverbloem, het bakpoeder en het gemberpoeder. Klop in een maatbeker de eiwitten stijf en zet apart.

Doe de eidooiers, de kokosmelk, de ahornsiroop en de boter in een keukenmachine en klop 1 minuut op middelhoge snelheid, tot je een glad mengsel hebt. Voeg de afgekoelde havermout of bulgur toe en klop nog 1 minuut. Schraap de wanden van de kom van de keukenmachine schoon, voeg het haverbloemmengsel toe en klop nog 1 minuut, tot je een glad beslag hebt. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng voorzichtig met een spatel.

Vet het wafelijzer in en verwarm het voor. Giet voldoende beslag in het wafelijzer en bak de wafel 7 tot 8 minuten, tot de wafel knapperig en mooi goudbruin is. Leg de wafel in de voorverwarmde oven om hem warm te houden. Herhaal tot alle wafels zijn gebakken.

Klop de kokosroom stijf en serveer de wafels met een flinke eetlepel kokosroom. Garneer de wafels met het fruit, het sesamzaad en de hazelnoten.