• 4 heekfilets, ieder ongeveer 150 g
• 100 g goede kwaliteit chorizo, in blokjes van 2 cm
• 250 g cherrytomaten, gehalveerd
• 400 g bruine linzen uit blik, afgegoten
• 400 g cannellinibonen uit blik, afgegoten
• 50 g groene olijven
• zeezout
• 100 ml extra vierge olijfolie
• 1 ingelegde citroen, fijngehakt
Voor erbij
• handvol verse koriander, fijngehakt
• verse salade van bladsla
• citroenpartjes
Verder nodig
• ovenschaal van ongeveer 25 x 35 cm
Dit gerecht krijgt zijn smaak door het kookvocht van de vis, de cherrytomaten en het vet uit de chorizo die allemaal samenkomen in één bakblik. Een makkelijk eenpansgerecht, ideaal voor doordeweekse avonden. Als er kinderen mee eten kun je, om de hoeveelheid zout te verminderen, de helft van het bakblik vrijhouden van de olijven en ingelegde citroen.
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Schik de heek, de chorizo, cherrytomaten, linzen, cannellinibonen en de olijven in een ovenschaal met hoge rand. Bestrooi de heek met zeezout en besprenkel alles met olijfolie.
Schep de gehakte ingelegde citroen vanaf de snijplank in een kom en verdeel het vanuit de kom over de ovenschaal.
Bak de visschotel 15 tot 20 minuten tot de vis gaar is en alles goudbruin is geworden.
Dien rechtstreeks uit de oven op. Bestrooi de visschotel met verse gehakte koriander en serveer hem met een verse salade van bladsla en citroenpartjes.