12 eieren (L)
1 el grove mosterd
1½ tl dijonmosterd
3 el wittewijnazijn
120 ml extra vierge
olijfolie
8 augurken
1 el kappertjes, uitgelekt
30 g gemengde verse kruiden zoals dille,
peterselie, bieslook, dragon, basilicum, munt
zeezout en versgemalen
zwarte peper
Kook de eieren:
* Breng in een grote pan water aan de kook.
* Laat met een schuimspaan 12 eieren zakken in de pan en stel de kookwekker in op 10 minuten.
* Vul intussen een kom met ijswater. Leg de eieren in het ijsbad, zodra ze gekookt zijn en laat ze minimaal 5 minuten liggen om het kookproces te stoppen.
Maak de dressing:
* Klop in een middelgrote kom 1 eetlepel grove mosterd, 1½ theelepel dijonmosterd en 3 eetlepels wittewijnazijn door elkaar. Schenk in een dun straaltje, langzaam, al kloppende,
120 ml extra vierge olijfolie erbij tot de dressing dik en geëmulgeerd is.
* Hak 8 augurken en 1 eetlepel kappertjes in stukken. Roer ze door de dressing.
Zet de salade in elkaar en serveer:
* Pel de afgekoelde eieren, hak of scheur ze in eenhapsstukken. Spatel ze voorzichtig door de dressing. Breng de salade op smaak met veel zeezout en zwarte peper.
* Hak 30 gram gemengde kruiden grof of scheur ze in stukken en spatel ze voorzichtig door de salade.
* Kies zelf waar je de eiersalade op of bij wilt serveren. Hij smaakt vrijwel overal goed bij en op