1 kg ontvelde filet van zeeduivel of andere stevige witvis, in stukken van 5 cm
500 ml versgeperste limoensap
500 g tomaten, in blokjes
150 g witte ui, gesnipperd
150 g korianderblaadjes, gehakt
50 g verse jalapeños, groene cayenne- of serrano-pepers, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
1 tl extra vierge olijfolie
1 avocado, gehalveerd en in plakken
Om erbij te serveren:
korianderblaadjes
cream-crackers
limoenpartjes
Leg de vis in een zuurbestendige kom. Schenk het limoensap erbij, zet de kom in de koelkast en laat hem een nacht staan.
Giet de volgende dag de vis af en snijd hem in stukken van 2 cm. Schuif de vis terug in de kom en voeg de tomaat, witte ui, koriander, chilipeper en olijfolie toe.
Verdeel de ceviche over vier serveerglazen, leg de avocado erbovenop en garneer de vis met takjes koriander. Serveer de ceviche met de cream-crackers en limoenpartjes ernaast.