No items found.
The Curry Guy Compleet
Auteur:
Dan Toombs
ISBN:
9789461432452
Pagina's:
352
Prijs:
€ 32,50
Verschijningsdatum:
11
April
2020

De beste Indiase (curry)recepten gebundeld: meer dan 160 beproefde en een toegift van 50 nieuwe recepten ineen, van Dan Toombs (a.k.a. The Curry Guy). The Curry Guy Compleet geeft je niet alleen de meest lekkere receptuur, het is bovendien een overzichtelijk kookboek: in een oogopslag zie je of het recept een lange of juist snelle bereidingstijd kent, of het vegetarisch dan wel veganistisch is of juist glutenvrij.

Begin met essentiële basisrecepten waarmee je, als je ze eenmaal hebt gemaakt, binnen 10 minuten een klassieke curry op tafel zet. Leer de technieken kennen en maak je eigen naan, dosa’s, chiapati, Indiase specerijenmengsels, pickles en chutneys. Van klassieke curry’s, tikka masala, vegetarische samosa’s, en bijgerechten, saag paneer en meer.

Met The Curry Guy Compleet heb je verder niets meer nodig om de Indiase keuken tot in de finesse onder de knie te krijgen: van doordeweekse maaltijden en luxe etentjes in het weekend tot en met streetfood en grillgerechten op een zomers feestje en het ultieme comfort food.

De pers over Chinese Takeaway Compleet

Dit is mijn favoriete Chinese kookboek! Kwoklyn maakt het zo makkelijk om thuis de meest fantastische Chinese gerechten te bereiden.

Dan Toombs, The Curry Guy

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten

Kip zafrani uit ‘The Curry Guy Compleet’

Deze kip zafrani heeft een heel eigen, rijke smaak. Lekker met chilipepers, maar als je ze weglaat is het een geweldige curry voor kinderen en iedereen die van mildere curry’s houdt. Je kunt de kip 30 minuten laten marineren, maar 24 uur is nog lekkerder. De marinade wordt gebruikt voor de saus, wat de bereiding van het gerecht een stuk eenvoudiger maakt: je hoeft de gemarineerde kip maar uit de koelkast te halen en te bakken. Als je ’s avonds klaar bent met je werk, staat dit gerecht binnen 30 minuten op tafel.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Kip zafrani uit ‘The Curry Guy Compleet’

Deze kip zafrani heeft een heel eigen, rijke smaak. Lekker met chilipepers, maar als je ze weglaat is het een geweldige curry voor kinderen en iedereen die van mildere curry’s houdt. Je kunt de kip 30 minuten laten marineren, maar 24 uur is nog lekkerder. De marinade wordt gebruikt voor de saus, wat de bereiding van het gerecht een stuk eenvoudiger maakt: je hoeft de gemarineerde kip maar uit de koelkast te halen en te bakken. Als je ’s avonds klaar bent met je werk, staat dit gerecht binnen 30 minuten op tafel.
LEES MEER

Recept uit dit boek

Rectificatie recept Kip Dopiaza uit ‘The Curry Guy Compleet’

Helaas is in de eerste druk van ‘The Curry Guy Compleet’ een foutje geslopen bij het recept voor Kip Dopiaza op pagina 195. Graag delen we hier het juiste recept. Dopiaza curry’s zitten boordevol smaak en kunnen mild of vrij pittig zijn, afhankelijk van de chef. Het woord do betekent ‘twee’ en piaza betekent ‘uien’. De authentieke Indiase versie van dit gerecht is dus een curry met uien die op twee verschillende manieren worden bereid. Als je de basiscurrysaus en gebakken laagjes ui meetelt, wordt dit recept gemaakt met uien die op vier verschillende manieren worden bereid, dus eigenlijk klopt de naam niet helemaal. Maar dat is puur technisch gezien.
LEES MEER

Gerelateerd nieuws

No items found.