De in Bangkok geboren en getogen Yui Miles laat zien dat de Thaise keuken niet ingewikkeld hoeft te zijn en presenteert in Thai Made Easy recepten die iedereen makkelijk kan volgen. De meeste gerechten kun je binnen een half uur op tafel zetten: van streetfood, snacks en salades tot en met hoofdgerechten, bijgerechten, salades en zoete zaligheden.
Maak Som Tum Thai (pittige papayasalade), Pla Nueng See Ew (gestoomde kabeljauw met o.a. gember & soyasaus) of ‘huilende tijger’ (in het Thai Seua Rong Hai): gemarineerde steak met een pittige dipsaus. Sluit een Thais etentje af met pompoen in kokossiroop. Of serveer lekkere snacks zoals maïskoekjes met chilisaus, garnalentoast of Satay Gai (kipsaté).
Met menusuggesties voor eenvoudig doordeweeks of juist uitgebreid in het weekend, waarmee je je gasten imponeert, én een hoofdstuk geheel gewijd aan plantaardige gerechten, heb je met Thai Made Easy het ideale Thaise kookboek in handen. Bovendien geeft Yui Miles veel basisrecepten, zoals 9 verschillende currypasta’s en meer.