Johan Björkman, chef-kok en inwoner van Barcelona, neemt je mee dwars door de stad en laat zien dat er meer is dan albóndigas en sardinas en escabeche. Met groenten in de hoofdrol biedt Tapas de Verduras meer dan 90 vegetarische tapas: serveer een keur aan gerechtjes op een zwoele zomerse dag (of wanneer dan ook!) en je maakt iedereen blij.
Tapas de Verduras biedt klassiekers als patatas bravas en tortilla Española, maar ook minder bekende groentetapas: gebakken bloemkool in saffraanaioli en Moorse portobellospiesjes. Tapas die eenvoudig te bereiden en snel klaar zijn zoals piementos de padrón of pan con tomate, tot en met wat meer bewerkelijke tapas zoals croquetas de setas (kroketten van eekhoorntjesbrood) en panadons de lleida (pasteitjes van spinazie, rozijnen & pijnboompitten).
Van pica pica, kleine snacks die je tijdens het borreluur serveert, kleine salades tot en met tapas van de grill, uit de oven en gestoofd. En uiteraard mogen de postres (zoete hapjes) niet ontbreken. Met een adressenlijst waar je de lekkerste vegetarische tapas kan eten en mooie sfeerfotografie waan je je met dit kookboek direct in Barcelona.