Leer perfecte pizza’s maken met Pizza Volume 01. Begin bij het begin en maak echt goed deeg. Proef het verschil tussen Napolitaans en Siciliaans pizzadeeg; maak voordeeg zoals poolish (voor een New York-style pizza) of maak een starter voor een luchtige zuurdesempizza. Kneed je deeg met de hand of machine en versta de kunst van het opbollen en uitrekken van deeg.
Gebruik kwaliteitsproducten om je pizza mee te beleggen: maak goede tomaten- en marinarasaus, besprenkel de pizza met homemade romige knoflook- of ansjovisdip en kies voor verse kruiden, goede vleeswaren en kaassoorten. Ga aan de slag met de receptuur van de beste pizzabakkers ter wereld: maak pizza cacio e pepe van Daniele Uditi of dé pizza bianca van Frank Pinello.
Last but not least: pizza bak je in een pizzaoven, het liefst in een buitenoven (maar een pizzaoven voor binnenshuis mag natuurlijk ook). De pizzaoven neemt in populariteit enorm toe: logisch want je kan er nog veel meer mee dan alleen pizza bakken. Pizza Volume 01 geeft dan ook als toegift 20 outdoor cooking-recepten: van op houtvuur gebakken kip, zalm bereid op een cederhouten rookplank tot en met geroosterde groenten en fruit.