No items found.
Parsi
Auteur:
Farokh Talati
ISBN:
9789461432858
Pagina's:
368
Prijs:
€ 35,00
Verschijningsdatum:
13
October
2022

De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond. Farokh Talati, chef-kok van St. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en met dit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeuken waarmee Talati is grootgebracht.

Maak kennis met dhansak, een populair vleesgerecht met linzen en groenten als aubergines, spinazie en pompoen. Of ontdek de enorme variatie in eiergerechten als gebakken ei op spicy tomaten of op ‘rijst van gisteren’. Parsi zijn dol op vlees- en visgerechten maar de keuken biedt ook een keur aan vegetarische schotels als aubergines gestoofd in kokosmelk & korianderchutney.

Ontdek heerlijke pickles van mango en fenegriek of maak de mooiste salades uit de Parsikeuken: rammenas met komkommer & granaatappel of van wortel, maïs & paneer. Maak je eigen specerijenmengsels als sambhal masala of ghee, yogurt en paneer. Met Parsi heb je een bijzonder kookboek in handen waarin je ontdekt dat de deze keuken zich wezenlijk onderscheidt van de Indiase.

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten

‘Tamatar per eedu’ (spiegeleieren op pittige tomaten) uit ‘Parsi’

Wist je dat er een reeks Parsische gerechten is die allemaal eindigen op ‘per eedu’, wat ‘met eieren’ of ‘met eieren erop’ betekent? ‘Tamatar per eedu’ (spiegeleieren op pittige tomaten) is een echte klassieker. Dit gerecht garandeert genoeg energie om de dag door te komen en is dus perfect als ontbijt of lunch!
LEES MEER

Recept uit dit boek

‘Tamatar per eedu’ (spiegeleieren op pittige tomaten) uit ‘Parsi’

Wist je dat er een reeks Parsische gerechten is die allemaal eindigen op ‘per eedu’, wat ‘met eieren’ of ‘met eieren erop’ betekent? ‘Tamatar per eedu’ (spiegeleieren op pittige tomaten) is een echte klassieker. Dit gerecht garandeert genoeg energie om de dag door te komen en is dus perfect als ontbijt of lunch!
LEES MEER

Gerelateerd nieuws

Najaarsbrochure 2022 is live!

Alhoewel de dagen lekker lang zijn, de zon schijnt en we ons tegoed doen aan aan alles wat de zomer te bieden heeft, hebben we ook alweer een heerlijke...

lees meer