No items found.
Kaneel & Kardemom
Auteur:
Anne Shooter
ISBN:
9789461431349
Pagina's:
256
Prijs:
€ 25,95
Verschijningsdatum:
17
September
2015

Kaneel & Kardemom is een weerspiegeling van de Joodse bakcultuur: van familierecepten waarmee Anne Shooter in Groot-Brittannië is opgegroeid, Midden-Oosterse bakrecepten van haar Israëlische schoonfamilie en een keur aan verzamelde bakgerechten. Recepten uit de westerse wereld tot en met verrukkelijke gerechten die zijn oorsprong in het Midden-Oosten hebben.

Van tahin-honingkoekjes, Joods-Italiaanse pompoentaart, het Duitse Mandelbrot (amandelbrood) met pistache en cranberry’s tot cheesecake uit Jeruzalem. Galle, bagels, pretzels, mazzes, laffabrood, kaneelballetjes en oranjebloesemkoekjes. Van traditionele receptuur tot en met moderne gerechten uit de bakkerijen van Tel Aviv; van zoete zaligheden tot en met hartige gerechten.

Kaneel & Kardemom biedt bovendien historische achtergrondinformatie over de herkomst van de gerechten en geeft goede uitleg hoe je zuivelproducten kunt vervangen voor diegenen die de spijswetten naleven. Daarnaast is er een hoofdstuk geweid aan de bakgerechten die tijds Pesach worden genuttigd; de periode waarin niets gegeten wordt wat gerezen is.

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR
bekijk verkooppunten

Granaatappel-amandelcake uit ‘Kaneel & Kardemom’

Deze granaatappel-amandelcake ziet er prachtig uit als gewone cake, maar kan ook heel goed ‘kleiner’ geserveerd worden. Verdeel het beslag over kleine tulbandvormpjes en geef iedereen een eigen cakeje. Lekker voor Moederdag, maar ook gewoon voor jezelf! Anne Shooter: “Granaatappels staan symbool voor vruchtbaarheid en productiviteit. Hun pitjes zien er mooi uit in de cake: bij het bakken gaat niets van de felle kleur en knapperigheid van deze kleine robijnen verloren. Door de rozensiroop en de fonkelende topping zijn ze uitermate geschikt voor een etentje, lekker met crème fraîche waar je wat geraspte sinaasappelschil aan toevoegt.”
LEES MEER

Recept uit dit boek

Granaatappel-amandelcake uit ‘Kaneel & Kardemom’

Deze granaatappel-amandelcake ziet er prachtig uit als gewone cake, maar kan ook heel goed ‘kleiner’ geserveerd worden. Verdeel het beslag over kleine tulbandvormpjes en geef iedereen een eigen cakeje. Lekker voor Moederdag, maar ook gewoon voor jezelf! Anne Shooter: “Granaatappels staan symbool voor vruchtbaarheid en productiviteit. Hun pitjes zien er mooi uit in de cake: bij het bakken gaat niets van de felle kleur en knapperigheid van deze kleine robijnen verloren. Door de rozensiroop en de fonkelende topping zijn ze uitermate geschikt voor een etentje, lekker met crème fraîche waar je wat geraspte sinaasappelschil aan toevoegt.”
LEES MEER

Gerelateerd nieuws

No items found.